Mijn naam is Marcel Herms. Marcel HermsAls kunstenaar ben ik autodidact. Mijn werk gaat in de eerste plaats over vrijheid. Er is een sterke relatie met muziek.  Net als muziek gaat mijn kunst over autonomie, ongebondenheid, passie, kleur en ritme.

Als ik schilder gebruik ik alle mogelijke materialen die ik tot mijn beschikking heb: acrylverf, olieverf, inkt, (kleur-)potloden, krijt, spuitbussen enz. Soms meng ik de verf met zand, zaagsel, stukjes papier. Ik schilder op canvas en papier, en soms op andere materialen zoals hout. Daarbij werk ik op verschillende maten: van zeer klein tot groot.
Ik beperk mij niet tot één medium. Ik maak schilderijen, tekeningen, objecten, grafisch werk en kunstenaarsboeken (en audio-art).

Mijn werk is opgenomen  in allerlei (inter-)nationale publicaties (zoals Inside Artzine, Proper Gander, Bananafish en nog veel meer) en ik heb platen- en cd-hoesjes ontworpen. Ik heb samengewerkt met veel verschillende internationale beeldend kunstenaars en audio-kunstenaars.

Nederlands Engels